sobota 3. januára 2015

Moja knižnica 2.časť

Autorkou tohto skvelého projektu je Abyss.
Dopĺňam moju knižnicu, keďže sa u mňa nachádzajú ešte dve obsadené poličky v obývačkovej stene a dve poličky kuchárskych kníh v kuchyni. Pristúpime teda najprv k obývačkovej stene.


Je to taký výcuc kníh, ktoré si chcem prečítať, ale neviem či si ich nechám :-) (to uvidím po prečítaní)
1.polička obsahuje - Dutý drahokam zo série Traviči ze země Caux, detektívky Řez a Závod se smrtí, knihy Airnet, Vydať sa a zomrieť, Posedlosť, Podraz, Kúpili sme Zoo, Axolotl Roadkil, výber z Readers Digest a knihy Velikost L od Cabotovej a fantasy Bouře křídel.
Predná časť poličky obsahuje komix Emily Strange - Ztracená, temná a znudená, knihy Pravda o Melody Brownovej, Vábení za soumraku, 21.12 od Thomasa, Panelák od Andyho Krausa, Indianu Jonesa doplneného fotografiami z filmu, dvoma dielami zo série o duchoch od Jinksovej, Kameňák 2, knihu o bývalom prezidentovi Schusterovi, príbeh Titanicu trochu inak ako ho poznáme z kina - More nemlčí, vojnová Konečne Malta!, knižné spracovanie Bez obáv prosím od Jana Krausa, klasika Na západe nič nové od Remarqua, Nepoznaný od Stevensovej, Nočný cirkus od Morgensternovej, Unesená od Janečkovej a Nebezpečná skratka od LEngle.
2.polička obsahuje knihu o hokejistovi Golonkovi, Napsáno krví od kaneovej, Vzhuru k nebesúm od Hohlbeina, dva diely Mesta tieňov od Zakopčana, Denník nočného motýľa od Kleinovej, Knihy Jumper a Griffinu příbeh od Goulda, prípad Hedvigy Malinovej v knihe Hedviga, Sexi mamy, Wanted, knihu o skupine Hanson, Smrteľný chaos, to biele je Netvor z temnot od Zuikera, Jméno hvězdy od Johnsonovej a prvý diel z trilógie od Knighta - Vlk.
Predná časť poličky obsahuje hlavne knihy z edície Společník cestovatele - Bulharsko, Egypt, Chorvátsko, Itálie, Kanárske ostrovy, Maďarsko, Polsko, Řecké ostrovy, Španělsko, Turecko, Východné Slovensko. Rohodla som sa totiž, že budem mať baedeker každej krajiny ktorú navštívim - toto je zatiaľ môj cestovateľský výsledok :-D Nasledujú knihy Costa Brava, Dubrovník a 3 kuchárske knihy, ktoré sa do kuchyne nevošli.
Nasledujú kuchárske knihy, ktoré zaberajú poličky v kuchyni, ale pravdu povediac som si kuchyňu navrhovala tak, aby tam miesto na knihy bolo :-)
V 1.poličke sú knihy z edície vydavateľstva Ikar - Divina, Omáčky, Paštéty a teriny, Ryby, Štýlové párty, Tapas, Wok, Zemiaky, kniha Andrej Bičan varí s Vincenzom a 100x prečenie v pekárni chleba.
V 2.poličke sú moje najobľúbenejšie knihy, takže sú dole a hneď po ruke :-) - Ottova veľká vianočná kuchárka, Ottova veľká hrnčeková kuchárka, Ottova rodinná kuchárka, Sladké pečenie. Ďalej knihy Byliny a Encyklopédia korenín, bylín a pochutín.
Tieto knižky sú zatiaľ schované v skrinke, ale ich čas ukázať sa vonku príde. Sú to 3 knihy z Lidlu - Cestoviny, Recepty z rýchlej kuchyne a Wok. Posledná kniha je na nete dosť žiadaná, ale nedám - Recepty prastarej matere od Vansovej.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára