utorok 8. decembra 2015

Glines Abbi - Rosemary Beach 1: Zájsť priďaleko

Túži po niekom, koho nemôže mať...

Vydal: Ikar, 2015
Väzba pevná s prebalom
Počet strán: 248
Jazyk: slovenský

Anotácia:
Niekedy sa pravá láska objaví, až keď zájdeme priďaleko!

On je bohatý syn rockera.
Ona len nedávno prišla o mamu aj strechu nad hlavou.
Rush a Blaire

Blaire má len devätnásť, no prežila si svoje. Po matkinej smrti a splatení účtov za liečbu jej hrozí, že zostane na ulici. Preto potlačí hrdosť a s dvadsiatimi dolármi vo vrecku pricestuje za otcom na floridskú Rosemary Beach, aby ju na pár týždňov prichýlil. V luxusnom dome však nenájde muža, ktorý ju aj matku kedysi opustil, len jeho nevlastného syna Rusha. Od prvej chvíle je Blaire jasné, že medzi tamojšiu smotánku nezapadne, no ak nechce prespávať v aute, musí to vydržať, kým si nezarobí na vlastné bývanie.

Rush je skazený a úžasný zároveň, doteraz žiadna jeho šarmu neodolala. Vernosť mu však veľa nehovorí. K Blaire sa vôbec nehodí, napriek tomu sa jej pomaly dostáva po kožu. Ani ona nenecháva Rusha chladným, no hriechy minulosti mu bránia priblížiť sa k nej. Obom hrozí, že zájdu priďaleko...

A ako to vidím ja?
Oooch, romantika ako vyšitá. Ona je síce chudobná (myslím teraz peňažne), ale aj bohatá (duchovne, osobnostne, charakterovo) a neviem ako ešte. Proste typická kladná hrdinka, ktorá je ešte navyše aj krásna, blonďavá, štíhla, teda hrdinka a lá modelka s inteligenciou k tomu.
On je bohatý (peňažne), ale aj hajzel, teda dokiaľ nestretne ju. A celá kniha je riadna romantika.

Samozrejme že sa tu nájde klišé, ktorá ma vytáča pomaly na každej romanticko-lovestorkovej knihe. A to:
- ide jej na nervy, ale nevie mu odolať,
- vidí ho sexovať s druhou, ale aj tak o ňom sníva,
- je ku nej 5 minút milý a ona by mu už skákala do postele,
- a klišé nad klišé – prvý sex je za nimi a on sa mení na super = úžasného = milujúceho chlapa, ktorý čakal len na ňu a so starým životom nechce mať nič spoločné.
(Pozor – Text od 18+
Nad tým, že ona je v 19-tke panna, a má na prvý krát tuším 2 orgazmy za sebou a potom každú noc 2 až 3, som sa dobre zasmiala a poklopkala si po čele.)
Ale prosím vás, toto ešte stále zaberá na žubrienky?

Polovicu knihu som sa nechala utápať v romantike a v tom, ako okolo seba chodia, spoznávajú sa, milujú sa, a druhú polovicu som si chcela otrieskať hlavu o stenu nad tými volovinami. Na druhej strane kniha mala zápletku, mala dej, mala aj tú zápornú postavu, otca debila a veľké tajomstvo na konci, ktoré zmenilo celý záver knihy a ktoré ma donútilo pozháňať si a chcieť si prečítať diel druhý, lebo... každá romantická kniha musí skončiť šťastne, ako mi toto mohla spisovateľka urobiť??

Moje hodnotenie:
(Stupnica: 1 - odpad, nedočítala som, 2 - nič moc, len som to prečítala, ale nič mi kniha nedala 3 - celkom fajn, taký priemer, 4 - zaujímavá kniha, určité časti vo mne rezonujú, 5 - wau, túto knihu milujem, 1/2 hviezdičky pridávam ak sa neviem rozhodnúť medzi dvoma hodnoteniami)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára